Hanuman Chalisa lyrics
Religion:-Hinduism
Author:-Tulsidas
Hanuman Chalisa lyrics in English
Shree Guru Charan Saroj Raj
Nija Manu Mukur Sudhaari
Barnau Raghuvar Bimal Jasu
Jo Daayaku Phal Chaari
Buddhi Heen Tanu Jaanike
Sumirow Pavan Kumaar
Bal Buddhi Bidya Dehu Mohi
Harahu Kalesh Bikaar
Jai Hanumaan Jnaana Guna Saagar
Jai Kapisa Tihun Loka Ujaagar
Raam Doota Atulita Bala Dhamaa
Anjani Putra Pavansuta Naama
Mahabeer Bikrama Bajrangi
Kumati Nivaar Sumati Ke Sangi
Kanchan Baran Biraaj Subesaa
Kaanan Kundal Kunchit Kesaa
Haath Bajra Aur Dhvajaa Biraajai
Kaandhe Moonj Janeu Saajai
Shankar Suvan Kesari Nandan
Tej Prataap Mahaa Jag Bandan
Vidyaavaan Guni Ati Chaatur
Raam Kaaj Karibe Ko Aatur
Prabhu Charitra Sunibe Ko Rasiyaa
Raam Lakhan Sitaa Man Basiyaa
Sukshma Roop Dhari Siyahin Dikhaavaa
Bikata Roop Dhari Lanka Jaraavaa
Bhima Roop Dhari Asura Sanhaare
Raamchandra Ke Kaaj Savaare
Laya Sajivan Lakhana Jiyaaye
Shree Raghuvir Harshi Ura Laaye
Raghupati Kinhi Bahuta Baraai
Tuma Mama Priya Bharatahi Sama Bhai
Sahasa Badan Tumharo Jasa Gaavein
Asa Kahi Shripati Kanth Lagaavein
Sankaadika Brahmaadi Munisaa
Naarad Saarad Sahit Ahisaa
Jama Kubera Digpaal Jahaan Te
Kabi Kobida Kahin Sake Kanhaa Te
Tum Upakaar Sughrivahi Keenhaa
Raam Milai Raaja Pada Deenha
Tumharo Mantra Bibhishan Maanaa
Lankeshvara Bhaye Saba Jaga Jaanaa
Jug Sahastra Jojana Para Bhaanu
Leelyo Taahi Madhura Phala Jaanu
Prabhu Mudrikaa Meli Mukha Maaheen
Jaladhi Laanghi Gaye Acharaja Naaheen
Durgam Kaaj Jagat Ke Jete
Sugam Anugraha Tumhare Te Te
Raam Duwaare Tuma Rakhavaare
Hota Na Aagyaa Binu Paisaare
Sab Sukh Lahen Tumhaari Sharnaa
Tum Rakchak Kaahu Ko Dara Naa
Aapana Tej Samhaaro Aapei
Tino Loka Haank Te Kaanpai
Bhoot Pisaach Nikat Nahi Aavei
Mahaabira Jab Naam Sunaavei
Naasei Rog Hare Sab Peeraa
Japat Nirantara Hanumata Beeraa
Sankat Te Hanumaana Churaavei
Mana Kram Bachan Dhyaan Jo Laavei
Sab Par Raam Tapsvee Raaja
Tina Ke Kaaj Sakal Tum Saajaa
Aur Manorath Jo Koi Laave
Soi Amita Jivan Phal Paave
Chaaro Jug Partaap Tumhaaraa
Hai Parsiddha Jagat Ujiyaaraa
Saadhu Sant Ke Tum Rakhavaare
Asura Nikandan Raam Dulaare
Ashta Siddhi Nau Nidhi Ke Daataa
Asa Bar Dina Jaanki Maataa
Raam Rasaayan Tumhare Paasaa
Sadaa Raho Raghupati Ke Daasaa
Tumhare Bhajan Raam Ko Paavei
Janam Janam Ke Dukh Bisaraavei
Anta Kaal Raghubar Pura Jaie
Jahaan Janma Hari Bhakta Kahaai
Aur Devataa Chitt Na Dharai
Hanumat Sei Sarva Sukh Karai
Sankata Kate Mitey Saba Peeraa
Jo Sumirei Hanumat Balabiraa
Jai Jai Jai Hanumaan Gosaain
Kripa Karahu Guru Deva Ki Nain
Jo Sata Baar Paath Kar Koi
Chutai Bandi Mahaa Sukh Hoi
Jo Yah Padhe Hanumaan Chalisaa
Hoya Siddhi Saakhi Gourisaa
Tulsidaas Sadaa Hari Cheraa
Keejai Naath Hriday Mah Deraa
Pavana Tanay Sankat Haran
Mangal Murti Roop
Raam Lakhan Sita Sahit
Hridaya Basahu Sura Bhup
Hanuman Chalisa lyrics in Hindi
श्रीगुरु चरन सरोज रज
निजमनु मुकुरु सुधारि
बरनउँ रघुबर बिमल जसु
जो दायकु फल चारि
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार
बल बुधि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर
राम दूत अतुलित बल धामा
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा
महाबीर बिक्रम बजरंगी
कुमति निवार सुमति के संगी
कंचन बरन बिराज सुबेसा
कानन कुण्डल कुँचित केसा
हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजे
काँधे मूँज जनेउ साजे
शंकर सुवन केसरी नंदन
तेज प्रताप महा जग वंदन
बिद्यावान गुनी अति चातुर
राम काज करिबे को आतुर
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया
राम लखन सीता मन बसिया
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा
बिकट रूप धरि लंक जरावा
भीम रूप धरि असुर सँहारे
रामचन्द्र के काज सँवारे
लाय सजीवन लखन जियाये
श्री रघुबीर हरषि उर लाये
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई
सहस बदन तुम्हरो जस गावैं
अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा
नारद सारद सहित अहीसा
जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते
कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा
राम मिलाय राज पद दीन्हा
तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना
लंकेश्वर भए सब जग जाना
जुग सहस्र जोजन पर भानु
लील्यो ताहि मधुर फल जानू
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं
जलधि लाँघि गये अचरज नाहीं
दुर्गम काज जगत के जेते
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते
राम दुआरे तुम रखवारे
होत न आज्ञा बिनु पैसारे
सब सुख लहै तुम्हारी सरना
तुम रच्छक काहू को डर ना
आपन तेज सम्हारो आपै
तीनों लोक हाँक तें काँपै
भूत पिसाच निकट नहिं आवै
महाबीर जब नाम सुनावै
नासै रोग हरे सब पीरा
जपत निरन्तर हनुमत बीरा
संकट तें हनुमान छुड़ावै
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै
सब पर राम तपस्वी राजा
तिन के काज सकल तुम साजा
और मनोरथ जो कोई लावै
सोई अमित जीवन फल पावै
चारों जुग परताप तुम्हारा
है परसिद्ध जगत उजियारा
साधु सन्त के तुम रखवारे
असुर निकन्दन राम दुलारे
अष्टसिद्धि नौ निधि के दाता
अस बर दीन जानकी माता
राम रसायन तुम्हरे पासा
सदा रहो रघुपति के दासा
तुह्मरे भजन राम को पावै
जनम जनम के दुख बिसरावै
अन्त काल रघुबर पुर जाई
जहाँ जन्म हरिभक्त कहाई
और देवता चित्त न धरई
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई
सङ्कट कटै मिटै सब पीरा
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा
जय जय जय हनुमान गोसाईं
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं
जो सत बार पाठ कर कोई
छूटहि बन्दि महा सुख होई
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा
होय सिद्धि साखी गौरीसा
तुलसीदास सदा हरि चेरा
कीजै नाथ हृदय महँ डेरा
पवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप
निजमनु मुकुरु सुधारि
बरनउँ रघुबर बिमल जसु
जो दायकु फल चारि
बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार
बल बुधि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस बिकार
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर
राम दूत अतुलित बल धामा
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा
महाबीर बिक्रम बजरंगी
कुमति निवार सुमति के संगी
कंचन बरन बिराज सुबेसा
कानन कुण्डल कुँचित केसा
हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजे
काँधे मूँज जनेउ साजे
शंकर सुवन केसरी नंदन
तेज प्रताप महा जग वंदन
बिद्यावान गुनी अति चातुर
राम काज करिबे को आतुर
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया
राम लखन सीता मन बसिया
सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा
बिकट रूप धरि लंक जरावा
भीम रूप धरि असुर सँहारे
रामचन्द्र के काज सँवारे
लाय सजीवन लखन जियाये
श्री रघुबीर हरषि उर लाये
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई
सहस बदन तुम्हरो जस गावैं
अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा
नारद सारद सहित अहीसा
जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते
कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा
राम मिलाय राज पद दीन्हा
तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना
लंकेश्वर भए सब जग जाना
जुग सहस्र जोजन पर भानु
लील्यो ताहि मधुर फल जानू
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं
जलधि लाँघि गये अचरज नाहीं
दुर्गम काज जगत के जेते
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते
राम दुआरे तुम रखवारे
होत न आज्ञा बिनु पैसारे
सब सुख लहै तुम्हारी सरना
तुम रच्छक काहू को डर ना
आपन तेज सम्हारो आपै
तीनों लोक हाँक तें काँपै
भूत पिसाच निकट नहिं आवै
महाबीर जब नाम सुनावै
नासै रोग हरे सब पीरा
जपत निरन्तर हनुमत बीरा
संकट तें हनुमान छुड़ावै
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै
सब पर राम तपस्वी राजा
तिन के काज सकल तुम साजा
और मनोरथ जो कोई लावै
सोई अमित जीवन फल पावै
चारों जुग परताप तुम्हारा
है परसिद्ध जगत उजियारा
साधु सन्त के तुम रखवारे
असुर निकन्दन राम दुलारे
अष्टसिद्धि नौ निधि के दाता
अस बर दीन जानकी माता
राम रसायन तुम्हरे पासा
सदा रहो रघुपति के दासा
तुह्मरे भजन राम को पावै
जनम जनम के दुख बिसरावै
अन्त काल रघुबर पुर जाई
जहाँ जन्म हरिभक्त कहाई
और देवता चित्त न धरई
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई
सङ्कट कटै मिटै सब पीरा
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा
जय जय जय हनुमान गोसाईं
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं
जो सत बार पाठ कर कोई
छूटहि बन्दि महा सुख होई
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा
होय सिद्धि साखी गौरीसा
तुलसीदास सदा हरि चेरा
कीजै नाथ हृदय महँ डेरा
पवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप
0 Comments